Bitcoin, siger du? Derfor er Bitcoins fremtiden

I dette indlæg beskriver vi hvorfor, at Bitcoin er fremtiden

Bitcoin er fremtiden. Så kort kan det siges. Ingen grund til at forklare mere i dybden, hvorfor Bitcoin er fremtiden.

Eller er der?

Bitcoin er et kompleks emne, men et emne, som er værd at tage op. Bitcoin er fremtiden, men for at overbevise dig om netop dette, bør man forklare, hvorledes Bitcoin fungerer i detaljer for at du kan opdage, at det netop er tilfældet med Bitcoin. Bankerne og andre finansielle institutioner forsøger gentagne gange at skyde Bitcoin ned, fordi de – mener jeg – føler sig truet over denne nye teknologi, der fjerner behovet for deres funktion som værende mellemmand. Derfor er det vigtigt, at du glemmer alt, hvad finansmænd og andre bankfolk har sagt om Bitcoin over den seneste årrække.

Glemmer du det?

Godt så. Så har vi vasket tavlen ren – og vi kan nu begynde at forklare, hvor smart Bitcoin reelt er.

Bitcoin er en ny form for valuta. Det er en digital valuta, hvor man ikke kan tage og føle på den, som du kender fra traditionelle valutaer. Den findes udelukkende digitalt – og det er netop der, hvor dens styrker ligger.

Bitcoin muliggør overførsel til butikker og bekendte samt opbevaring af værdi, på samme måde som du kender fra traditionelle valutaer. Hensigterne med Bitcoin er på sin vis den samme som hos traditionelle valutaer. Bitcoin har bare en anden måde, hvorpå den løser denne opgave.

Bitcoin er en såkaldt decentraliseret valuta. Det vil sige, at hverken stater eller banker har indflydelse på Bitcoin; Det gælder både pris, cirkulation, pengeskabelse og meget andet. Alt dette er placeret tilbage i hænderne på brugerne. Tradiotionelle valuter såsom den danske krone og den amerikanske dollar er kendt for at være reguleret og kontrolleret af stater – og ikke mindst banker, som har større indflydelse end de fleste aner. Det gælder Nationalbanken, som er den danske styrelser, der sørger for at regulere og kontrollere den danske krone for f.eks. at styre inflationen og pengeskabelsen. Bitcoin derimod er styret af folket og brugerne – og er den først reelle valuta, der reelt er dette. Her har hverken banker eller stater indflydelse på udviklingen og distributionen af valutaen.

Med traditionelle valutaer hvor banken fungerer som mellemled for at bekræfte og validere at en respektive transaktion er reel, så fungerer det stikmodsat med Bitcoins. Her er der en masse computere rundt i hele verden, der sørger for at validere og bekræfte de enkelte transaktioner. Det er også derfor, at Bitcoin ikke kan hackes, idet at alle transaktioner ligger offentligt tilgængeligt på internettet. Basalt set skulle man hacke samtlige computer i verden for at hacke Bitcoin.

Idet at Bitcoin er decentraliseret er der ingen stater eller banker til at regulere kursen på Bitcoin. Bitcoin kursen er udelukkende styret af brugerne – og af udbud og efterspørgsel, hvis er et udtryk for markedsmekanismen. Jo større efterspørgslen er, desto højere er prisen på Bitcoin. Basalt set fungerer det på samme måde som mælken i supermarkedet og vasen i interiørbutikken. Prisen på disse er også reguleret af udbud og efterspørgsel. Det er også derfor, at mange henover tiden har anset Bitcoin som værende en god investering, idet at prisen har svinget meget, og derfor er der hidtil mange, som har tjent gode penge på Bitcoin. Hvorvidt kursen kommer til at stige i fremtiden, er dog svært at sige.

Bitcoin muliggør transaktioner fra øst til vest, fra Indien til Danmark på blot få minutter, uden mellemled og uden væsentlige gebyrer, som du er vant til fra banken. Her er ingen der skal have overbetaling for at lave en simpel manøvre. Ved Bitcoin bestemmer ingen anden over valutaen end brugerne selv, hverken staterne eller bankerne. Det er ene og alene brugerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *